Kukkakaali-purjokeitto

Hienonna halkaistu ja huuhdottu purjo.

Paloittele kukkakaalit kukinnoiksi ja hienonna varret.

Freesaa hienonnettu purjo tilkassa öljyä.

Lisää kukkakaalit kattilaan.

Kaada joukkoon vesi ja lisää kasvisliemikuutiot.

Keitä noin 15 minuuttia.

Soseuta kypsät vihannekset sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa.

Kuumenna soseutettu keitto uudelleen kiehuvaksi ja sekoita joukkoon tuorejuusto.

Mausta rakuunalla ja timjamilla.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 409 grammaa

Tikruliini
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 2402g578kcal43.5g52.8g7.2g55.2g
Purjosipuli 510g117kcal9.2g12.2g1g10.7g
Oliiviöljy kylmäpuristettu (lidl) (Luccese), annos 40g30g247kcal0g0g27.5g0g
Vesi, vesijohtovesi 3753g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio 66g201kcal6.3g8.9g15.5g1.1g
Viola tuorejuusto yrtti (Valio), annos 200g601g1021kcal46.2g31.2g78.1g16.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14724g4328kcal210.4g210.2g258.6g167.6g
Valittu annoskoko7362g2164kcal105.2g105.1g129.3g83.8g
Annoskoko puolitettuna3681g1082kcal52.6g52.6g64.7g41.9g
Arvot/100g100g29kcal1.4g1.4g1.8g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=301939