Kukkakaali-purjokeitto

Hienonna halkaistu ja huuhdottu purjo.

Paloittele kukkakaalit kukinnoiksi ja hienonna varret.

Freesaa hienonnettu purjo tilkassa öljyä.

Lisää kukkakaalit kattilaan.

Kaada joukkoon vesi ja lisää kasvisliemikuutiot.

Keitä noin 15 minuuttia.

Soseuta kypsät vihannekset sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa.

Kuumenna soseutettu keitto uudelleen kiehuvaksi ja sekoita joukkoon tuorejuusto.

Mausta rakuunalla ja timjamilla.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 409 grammaa

Tikruliini
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 267g64kcal4.8g5.9g0.8g6.1g
Purjosipuli 57g13kcal1g1.4g0.1g1.2g
Oliiviöljy kylmäpuristettu (lidl) (Luccese), annos 40g3.3g28kcal0g0g3.1g0g
Vesi, vesijohtovesi 417g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio 7.3g22kcal0.7g1g1.7g0.1g
Viola tuorejuusto yrtti (Valio), annos 200g67g113kcal5.1g3.5g8.7g1.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1636g481kcal23.2g23.6g28.8g18.6g
Valittu annoskoko818g241kcal11.6g11.8g14.4g9.3g
Annoskoko puolitettuna409g120kcal5.8g5.9g7.2g4.7g
Arvot/100g100g29kcal1.4g1.4g1.8g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=301939