Tomaatti-pinaattipiirakka
Piirakkapohja syntyy perinteisesti nyppimällä rasva jauhoihin, lisäämällä suolan, sitten veden ja maitorahkan.
Maitorahka korvaa osan rasvasta, jolloin pohja on kevyempi.
Paista piirakkapohjaa ilman täytettä noin 10 - 15 minuuttia noin 200 asteisessa uunissa.
Tarvittaessa kuori kesäkurpitsa, pilko se jo siivuiksi tai lohkoiksi.
Siivuista noin sentin paksuisia.
Ryöppää tuorepinaatti tai sulata pakastepinaatti, purista ylimääräinen neste pois.
Paloittele tomaatit joko lohkoiksi tai siivuiksi.
Mitä pienempiä kasvikset on, sitä todennäköisemmin ne pehmenevät uunissa ja piirakka on helpompi syödä.
Erota kahdesta kananmunasta keltuaiset ja lisää ne kahden kokonaisen kananmunan sisällyksen joukkoon.
Vatkaa joukkoon kerma ja tarvittavat mausteet, kuten pippuri, suola, valkosipulijauhe jne. Lisää kasvikset munakermaseokseen, sekoita.
Lisää lopuksi juustoraaste.
Kaada seos piirakkapohjaan.
Paista kunnes täyte on hyytynyt ja ottanut hieman väriä itseensä, noin 30 - 45 minuuttia 200 asteessa.
Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 240 grammaa
Jennyw