Kesäkakku
Kesäkakku
300g margariinia
2dl sokeria
Vaahdota ne
4 munaa / lisää yksitellen
Sekoita keskenään
5dl jauhoja
2tl leivinjauhetta ja lisää taikinaan
Täyte:
5-10 dl kuutioitua kurpitsaa, omenaa tms. kuullota kattilassa,
joukkoon ½ dl sokeria ja 2 rkl vettä.
Lopuksi 2 rkl perunajauhoa
tilkassa vettä sekä
1tl arrokki-aromia
1tl vanilja-aromia
Kinuskikastiketta 2dl
Laita taikinasta lähes kaikki vuokaan.
Kaada kurpitsaseos päälle, sitten
kinuskikastike.
Loppu taikina nokareina koko komeuden pinnalle.
Paista 175-180 asteessa n. 40-60 min.
Alkuperäiseen ohjeeseen tulee täytteeksi
1l mansikoita tai
1l mustikoita tai
4 raastettua omenaa
Omenan kanssa voi käyttää paksuhkoa vaniljakastiketta ja miksei käy
mustikkaankin.
Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 185 grammaa
Jerpula