Vanilja-mustikkapiirakka
Ohje otettu kinuskikissan blogista
Pohja:
150 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 rkl kardemummaa
Täyte:
¾ dl perunajauhoja
½ dl sokeria
4 dl kevytmaitoa
1 keltuainen
1 vaniljatanko tai 3 maustemittaa vaniljajauhetta
200 g vaniljarahkavalmistetta (Sunnuntai)
1 kananmuna
6 dl mustikoita
2 rkl perunajauhoja
2 rkl sokeria
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.
Lisää muna.
Yhdistä kuivat aineet ja sekoita muutamassa erässä taikinaan.
Levitä voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Sekoita kattilassa perunajauhot ja sokeri.
Lisää joukkoon vähän kerrassaan maito.
Lisää vispilällä sekoittaen keltuainen.
Mikäli käytät vaniljatankoa, halkaise se pituussuunnassa ja laita puolikkaat kattilaan.
Jos käytät vaniljajauhetta, lisää se kattilaan.
Kuumenna kiisseliä liedellä koko ajan sekoittaen, kunnes se pulpahtaa muutaman kerran.
Nosta pois liedeltä.
Poimi mahdolliset vaniljatangon puolikkaat kiisselistä.
Sekoita joukkoon vaniljarahkavalmiste ja kananmuna.
Levitä pohjan päälle.
Sekoita mustikoihin perunajauhot ja sokeri.
Levitä mustikat vaniljatäytteen päälle.
Paista 200 asteessa 45 minuuttia.
Suojaa pinta foliolla, jos pohjan reunat tummuvat liikaa ennen ajan täyttymistä.
Anna piirakan jäähtyä hetken aikaa ennen tarjoilemista.
Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 279 grammaa
Kat82