Eevan kukkisgratiini

Keitä kukkakaalit suolalla maustetussa vedessä - jätä melko napakoiksi! Voitele uunivuoka öljyllä, kaada kaalit siihen.

Sulata oivariini kattilassa, lisää sihhen jauhot kun rasva kuplii, sekoita ja kaada joukkoon (lämmitetty) maito koko ajan pohjaa myöten sekoittaen.

Mausta valkokastike ripauksella suolaa ja muskottipähkinäjauhetta tai mustapippuria.

Kaada kastike kaalin päälle, ripottele pinnalle reilusti juustoraastetta ja paista gratiini noin. 200 asteessa noin 15-20 minuuttia kunnes pinta on kauniin vaalea ruskea.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 368 grammaa

Eevalii60
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali, keitetty, suolaa 1252g298kcal22.5g27.3g3.8g28.5g
Täysmaito, rasvaa 3,5 %, d-vitamiinia 1ug 376g238kcal11.3g18g13.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 38g129kcal3.8g26.3g0.5g1.3g
Oivariini, 80 normaalisuolainen38g270kcal0.4g0.4g30g0g
Pirkka Emmental-Mozzarella juustoraaste125g451kcal36.3g2.1g35g0g
Rypsiöljy 13g111kcal0g0g12.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3680g2993kcal148.6g148.2g189.8g59.6g
Valittu annoskoko1840g1496kcal74.3g74.1g94.9g29.8g
Annoskoko puolitettuna920g748kcal37.2g37.1g47.5g14.9g
Arvot/100g100g81kcal4g4g5.2g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=304130