Eevan kukkisgratiini

Keitä kukkakaalit suolalla maustetussa vedessä - jätä melko napakoiksi! Voitele uunivuoka öljyllä, kaada kaalit siihen.

Sulata oivariini kattilassa, lisää sihhen jauhot kun rasva kuplii, sekoita ja kaada joukkoon (lämmitetty) maito koko ajan pohjaa myöten sekoittaen.

Mausta valkokastike ripauksella suolaa ja muskottipähkinäjauhetta tai mustapippuria.

Kaada kastike kaalin päälle, ripottele pinnalle reilusti juustoraastetta ja paista gratiini noin. 200 asteessa noin 15-20 minuuttia kunnes pinta on kauniin vaalea ruskea.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 368 grammaa

Eevalii60
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali, keitetty, suolaa 1752g418kcal31.5g38.2g5.3g40g
Täysmaito, rasvaa 3,5 %, d-vitamiinia 1ug 526g333kcal15.8g25.2g18.4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 53g180kcal5.4g36.8g0.6g1.8g
Oivariini, 80 normaalisuolainen53g379kcal0.5g0.5g42.1g0g
Pirkka Emmental-Mozzarella juustoraaste175g631kcal50.8g3g49.1g0g
Rypsiöljy 18g155kcal0g0g17.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5152g4190kcal208g207.4g266g83.6g
Valittu annoskoko2576g2095kcal104g103.7g133g41.8g
Annoskoko puolitettuna1288g1048kcal52g51.9g66.5g20.9g
Arvot/100g100g81kcal4g4g5.2g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=304130