Eevan kukkisgratiini

Keitä kukkakaalit suolalla maustetussa vedessä - jätä melko napakoiksi! Voitele uunivuoka öljyllä, kaada kaalit siihen.

Sulata oivariini kattilassa, lisää sihhen jauhot kun rasva kuplii, sekoita ja kaada joukkoon (lämmitetty) maito koko ajan pohjaa myöten sekoittaen.

Mausta valkokastike ripauksella suolaa ja muskottipähkinäjauhetta tai mustapippuria.

Kaada kastike kaalin päälle, ripottele pinnalle reilusti juustoraastetta ja paista gratiini noin. 200 asteessa noin 15-20 minuuttia kunnes pinta on kauniin vaalea ruskea.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 368 grammaa

Eevalii60
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali, keitetty, suolaa 2000g477kcal36g43.6g6g45.6g
Täysmaito, rasvaa 3,5 %, d-vitamiinia 1ug 600g380kcal18g28.8g21g0g
Vehnäjauho puolikarkea 60g206kcal6.1g42g0.7g2.1g
Oivariini, 80 normaalisuolainen60g432kcal0.6g0.6g48g0g
Pirkka Emmental-Mozzarella juustoraaste200g720kcal58g3.4g56g0g
Rypsiöljy 20g177kcal0g0g20g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5880g4782kcal237.4g236.8g303.4g95.4g
Valittu annoskoko2940g2391kcal118.7g118.4g151.7g47.7g
Annoskoko puolitettuna1470g1196kcal59.4g59.2g75.9g23.9g
Arvot/100g100g81kcal4g4g5.2g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=304130