Eevan kukkisgratiini

Keitä kukkakaalit suolalla maustetussa vedessä - jätä melko napakoiksi! Voitele uunivuoka öljyllä, kaada kaalit siihen.

Sulata oivariini kattilassa, lisää sihhen jauhot kun rasva kuplii, sekoita ja kaada joukkoon (lämmitetty) maito koko ajan pohjaa myöten sekoittaen.

Mausta valkokastike ripauksella suolaa ja muskottipähkinäjauhetta tai mustapippuria.

Kaada kastike kaalin päälle, ripottele pinnalle reilusti juustoraastetta ja paista gratiini noin. 200 asteessa noin 15-20 minuuttia kunnes pinta on kauniin vaalea ruskea.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 368 grammaa

Eevalii60
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali, keitetty, suolaa 2253g537kcal40.6g49.1g6.8g51.4g
Täysmaito, rasvaa 3,5 %, d-vitamiinia 1ug 676g428kcal20.3g32.4g23.7g0g
Vehnäjauho puolikarkea 68g232kcal6.9g47.3g0.8g2.4g
Oivariini, 80 normaalisuolainen68g487kcal0.7g0.7g54.1g0g
Pirkka Emmental-Mozzarella juustoraaste225g811kcal65.3g3.8g63.1g0g
Rypsiöljy 23g199kcal0g0g22.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6624g5387kcal267.6g266.6g342g107.6g
Valittu annoskoko3312g2694kcal133.8g133.3g171g53.8g
Annoskoko puolitettuna1656g1347kcal66.9g66.7g85.5g26.9g
Arvot/100g100g81kcal4g4g5.2g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=304130