Eevan kukkisgratiini

Keitä kukkakaalit suolalla maustetussa vedessä - jätä melko napakoiksi! Voitele uunivuoka öljyllä, kaada kaalit siihen.

Sulata oivariini kattilassa, lisää sihhen jauhot kun rasva kuplii, sekoita ja kaada joukkoon (lämmitetty) maito koko ajan pohjaa myöten sekoittaen.

Mausta valkokastike ripauksella suolaa ja muskottipähkinäjauhetta tai mustapippuria.

Kaada kastike kaalin päälle, ripottele pinnalle reilusti juustoraastetta ja paista gratiini noin. 200 asteessa noin 15-20 minuuttia kunnes pinta on kauniin vaalea ruskea.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 368 grammaa

Eevalii60
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali, keitetty, suolaa 250g60kcal4.5g5.5g0.8g5.7g
Täysmaito, rasvaa 3,5 %, d-vitamiinia 1ug 75g48kcal2.3g3.6g2.6g0g
Vehnäjauho puolikarkea 7.5g26kcal0.8g5.3g0.1g0.3g
Oivariini, 80 normaalisuolainen7.5g54kcal0.1g0.1g6g0g
Pirkka Emmental-Mozzarella juustoraaste25g90kcal7.3g0.4g7g0g
Rypsiöljy 2.5g22kcal0g0g2.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana736g599kcal30g29.8g38g12g
Valittu annoskoko368g299kcal15g14.9g19g6g
Annoskoko puolitettuna184g150kcal7.5g7.5g9.5g3g
Arvot/100g100g81kcal4.1g4.1g5.2g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=304130