Eevan kukkisgratiini

Keitä kukkakaalit suolalla maustetussa vedessä - jätä melko napakoiksi! Voitele uunivuoka öljyllä, kaada kaalit siihen.

Sulata oivariini kattilassa, lisää sihhen jauhot kun rasva kuplii, sekoita ja kaada joukkoon (lämmitetty) maito koko ajan pohjaa myöten sekoittaen.

Mausta valkokastike ripauksella suolaa ja muskottipähkinäjauhetta tai mustapippuria.

Kaada kastike kaalin päälle, ripottele pinnalle reilusti juustoraastetta ja paista gratiini noin. 200 asteessa noin 15-20 minuuttia kunnes pinta on kauniin vaalea ruskea.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 368 grammaa

Eevalii60
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali, keitetty, suolaa 501g119kcal9g10.9g1.5g11.4g
Täysmaito, rasvaa 3,5 %, d-vitamiinia 1ug 150g95kcal4.5g7.2g5.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 15g52kcal1.5g10.5g0.2g0.5g
Oivariini, 80 normaalisuolainen15g108kcal0.2g0.2g12g0g
Pirkka Emmental-Mozzarella juustoraaste50g180kcal14.5g0.9g14g0g
Rypsiöljy 5g44kcal0g0g5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1472g1197kcal59.4g59.4g76g23.8g
Valittu annoskoko736g599kcal29.7g29.7g38g11.9g
Annoskoko puolitettuna368g299kcal14.9g14.9g19g6g
Arvot/100g100g81kcal4g4g5.2g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=304130