Feta-pinaattipiiras, karppaajan pohja
Pohja:
200 g ranskankermaa
150 g juustoraastetta
2 kananmunaa
0,5 dl leseseosta
2 rkl ruisjauhoja
1 rkl pellavansiemenrouhetta
1 tl leivinjauhetta
Sekoita ja laita piirakkavuokaan leivinpaperin päälle
Täyte:
1 iso sipuli
1 rkl öljyä
1 pss (150g) pakastepinaattina
200 g fetajuustokuutioita
Kuullotetut sipulit ja sulatettu pinaatti sekä valutetut juustokuutiot levitetään piiraspohjalle
Päälle:
2 kananmunaa
2 dl ruokakermaa
ripaus mustapippuria
ripaus kuivattua inkivääriä
Paistetaan uunin alimmalla tasolla 200 asteessa noin 40 - 45 min (kunnes piiras on kauniin ruskea)
PIIRAKKA PAINAA PAISTETTUNA N. 700 G. 100 G annos 190 kcal, prot 9,4 g, hh. 3,9 g ja rasvaa 15 g.
Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 109 grammaa
Helleena1