Soija-makaronilaatikko

Tämä ohje on lainattu Vegaaniliiton julkaisemasta ohjelehtisestä Kasvisruokaa opiskelijabudjetilla.

Ohjeessa esiintyvien mausteiden määrät lopussa.

Keitä makaronit kypsiksi.

Voitele noin 1,5 litran vetoinen uunivuoka, ja laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

Kuullota pilkottua sipulia öljyssä sokerin, paprikajauheen ja korianterin kanssa noin viisi minuuttia miedolla lämmöllä . Lisää joukkoon soijarouhe, kasvisliemikuutio ja 2 dl vettä.

Keitä seosta vielä toiset 5 minuuttia.

Laita joukkoon soijakastike, persilja sekä oregano.

Sekoita makaronit ja soijarouhekastike keskenään.

Maista ja lisää tarvittaessa suolaa.

Kaada seos uunivuokaan.

Sekoita soijajauhot & 2 dl kylmää vettä ja kaada vuokaan.

Kypsennä uunin keskitasolla 30 minuuttia, sammuta lämpö, ja kypsennä jälkilämmössä vielä 20 minuuttia.

Tarvittavat mausteet:
1/4 tl sokeria
2 tl paprikajauhetta
1/2 tl jauhettua korianteria
1 tl kuivattua persiljaa
1 tl kuivattua oreganoa

Kista
AineksetMääräEnergiaPHRK
Soyolk, soijajauho (Cereform ltd.), annos 50g88g352kcal34.3g14.1g17.6g10.6g
Soijakastike, Aroi, aito kiinalainen, 10ml60g78kcal4g12g0g0g
Herbamare kasvisliemitiivistekuutio (suolaton)20g101kcal2.8g6.8g7g0g
Tumma soijarouhe reformi 400g144g389kcal87.8g5g2.2g24.5g
Sipuli (kuorittu)232g63kcal3g11.1g0.5g3.9g
Öljyt, rypsiöljy, kylmäpuristettu virgino, 13,5 g, 1 rkl90g796kcal0g0g90.4g0g
Pikamakaroni ( Eldorado)512g1787kcal59.9g371.2g7.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2293g7130kcal383.6g840.4g249.8g78g
Valittu annoskoko1146g3565kcal191.8g420.2g124.9g39g
Annoskoko puolitettuna573g1783kcal95.9g210.1g62.5g19.5g
Arvot/100g100g311kcal16.7g36.7g10.9g3.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=30485