Soija-makaronilaatikko

Tämä ohje on lainattu Vegaaniliiton julkaisemasta ohjelehtisestä Kasvisruokaa opiskelijabudjetilla.

Ohjeessa esiintyvien mausteiden määrät lopussa.

Keitä makaronit kypsiksi.

Voitele noin 1,5 litran vetoinen uunivuoka, ja laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

Kuullota pilkottua sipulia öljyssä sokerin, paprikajauheen ja korianterin kanssa noin viisi minuuttia miedolla lämmöllä . Lisää joukkoon soijarouhe, kasvisliemikuutio ja 2 dl vettä.

Keitä seosta vielä toiset 5 minuuttia.

Laita joukkoon soijakastike, persilja sekä oregano.

Sekoita makaronit ja soijarouhekastike keskenään.

Maista ja lisää tarvittaessa suolaa.

Kaada seos uunivuokaan.

Sekoita soijajauhot & 2 dl kylmää vettä ja kaada vuokaan.

Kypsennä uunin keskitasolla 30 minuuttia, sammuta lämpö, ja kypsennä jälkilämmössä vielä 20 minuuttia.

Tarvittavat mausteet:
1/4 tl sokeria
2 tl paprikajauhetta
1/2 tl jauhettua korianteria
1 tl kuivattua persiljaa
1 tl kuivattua oreganoa

Kista
AineksetMääräEnergiaPHRK
Soyolk, soijajauho (Cereform ltd.), annos 50g13g54kcal5.2g2.1g2.7g1.6g
Soijakastike, Aroi, aito kiinalainen, 10ml9g12kcal0.6g1.8g0g0g
Herbamare kasvisliemitiivistekuutio (suolaton)3.1g15kcal0.4g1g1.1g0g
Tumma soijarouhe reformi 400g22g59kcal13.4g0.8g0.3g3.7g
Sipuli (kuorittu)35g10kcal0.5g1.7g0.1g0.6g
Öljyt, rypsiöljy, kylmäpuristettu virgino, 13,5 g, 1 rkl14g121kcal0g0g13.8g0g
Pikamakaroni ( Eldorado)78g273kcal9.1g56.7g1.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana350g1088kcal58.4g128.2g38.2g11.8g
Valittu annoskoko175g544kcal29.2g64.1g19.1g5.9g
Annoskoko puolitettuna88g272kcal14.6g32.1g9.6g3g
Arvot/100g100g311kcal16.7g36.6g10.9g3.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=30485