Soija-makaronilaatikko

Tämä ohje on lainattu Vegaaniliiton julkaisemasta ohjelehtisestä Kasvisruokaa opiskelijabudjetilla.

Ohjeessa esiintyvien mausteiden määrät lopussa.

Keitä makaronit kypsiksi.

Voitele noin 1,5 litran vetoinen uunivuoka, ja laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

Kuullota pilkottua sipulia öljyssä sokerin, paprikajauheen ja korianterin kanssa noin viisi minuuttia miedolla lämmöllä . Lisää joukkoon soijarouhe, kasvisliemikuutio ja 2 dl vettä.

Keitä seosta vielä toiset 5 minuuttia.

Laita joukkoon soijakastike, persilja sekä oregano.

Sekoita makaronit ja soijarouhekastike keskenään.

Maista ja lisää tarvittaessa suolaa.

Kaada seos uunivuokaan.

Sekoita soijajauhot & 2 dl kylmää vettä ja kaada vuokaan.

Kypsennä uunin keskitasolla 30 minuuttia, sammuta lämpö, ja kypsennä jälkilämmössä vielä 20 minuuttia.

Tarvittavat mausteet:
1/4 tl sokeria
2 tl paprikajauhetta
1/2 tl jauhettua korianteria
1 tl kuivattua persiljaa
1 tl kuivattua oreganoa

Kista
AineksetMääräEnergiaPHRK
Soyolk, soijajauho (Cereform ltd.), annos 50g31g123kcal12g4.9g6.1g3.7g
Soijakastike, Aroi, aito kiinalainen, 10ml21g27kcal1.4g4.2g0g0g
Herbamare kasvisliemitiivistekuutio (suolaton)7g35kcal1g2.4g2.5g0g
Tumma soijarouhe reformi 400g50g136kcal30.6g1.8g0.8g8.5g
Sipuli (kuorittu)81g22kcal1.1g3.9g0.2g1.4g
Öljyt, rypsiöljy, kylmäpuristettu virgino, 13,5 g, 1 rkl32g278kcal0g0g31.5g0g
Pikamakaroni ( Eldorado)179g624kcal20.9g129.5g2.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana800g2488kcal134g293.4g87.2g27.2g
Valittu annoskoko400g1244kcal67g146.7g43.6g13.6g
Annoskoko puolitettuna200g622kcal33.5g73.4g21.8g6.8g
Arvot/100g100g311kcal16.8g36.7g10.9g3.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=30485