Soija-makaronilaatikko

Tämä ohje on lainattu Vegaaniliiton julkaisemasta ohjelehtisestä Kasvisruokaa opiskelijabudjetilla.

Ohjeessa esiintyvien mausteiden määrät lopussa.

Keitä makaronit kypsiksi.

Voitele noin 1,5 litran vetoinen uunivuoka, ja laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

Kuullota pilkottua sipulia öljyssä sokerin, paprikajauheen ja korianterin kanssa noin viisi minuuttia miedolla lämmöllä . Lisää joukkoon soijarouhe, kasvisliemikuutio ja 2 dl vettä.

Keitä seosta vielä toiset 5 minuuttia.

Laita joukkoon soijakastike, persilja sekä oregano.

Sekoita makaronit ja soijarouhekastike keskenään.

Maista ja lisää tarvittaessa suolaa.

Kaada seos uunivuokaan.

Sekoita soijajauhot & 2 dl kylmää vettä ja kaada vuokaan.

Kypsennä uunin keskitasolla 30 minuuttia, sammuta lämpö, ja kypsennä jälkilämmössä vielä 20 minuuttia.

Tarvittavat mausteet:
1/4 tl sokeria
2 tl paprikajauhetta
1/2 tl jauhettua korianteria
1 tl kuivattua persiljaa
1 tl kuivattua oreganoa

Kista
AineksetMääräEnergiaPHRK
Soyolk, soijajauho (Cereform ltd.), annos 50g44g176kcal17.2g7g8.8g5.3g
Soijakastike, Aroi, aito kiinalainen, 10ml30g39kcal2g6g0g0g
Herbamare kasvisliemitiivistekuutio (suolaton)10g51kcal1.4g3.4g3.5g0g
Tumma soijarouhe reformi 400g72g194kcal43.9g2.5g1.1g12.2g
Sipuli (kuorittu)116g31kcal1.5g5.6g0.2g2g
Öljyt, rypsiöljy, kylmäpuristettu virgino, 13,5 g, 1 rkl45g398kcal0g0g45.2g0g
Pikamakaroni ( Eldorado)256g893kcal30g185.6g3.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1146g3565kcal192g420.2g124.8g39g
Valittu annoskoko573g1783kcal96g210.1g62.4g19.5g
Annoskoko puolitettuna287g891kcal48g105.1g31.2g9.8g
Arvot/100g100g311kcal16.7g36.7g10.9g3.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=30485