Eevaliin omenapiiras

Sekoita jauhot, sokerit ja leivinjauhe (voit myös käyttää 1 tl leivinjauhetta ha 1 tl ruokasoodaa).

Voit myös korvata osan (0,5 dl) jauhoista leseillä.

Lisää joukkoon munat yksitellen vatkaten, piimä ja sulatettu margariini.

Pilko omenat pieniksi lohkoiksi.

Kaada taikina leivinpaperille uunipellille ja omenalohkot taikinan päälle iloisesti sikinsokin.

Ripottele omenalohkojen päälle sokeria ja kanelia ja paista uunin keskiosassa 225 asteessa noin 25 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 95 grammaa

Eevalii60
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 20g70kcal2.1g14.2g0.2g0.7g
Piimä, rasvaton, Gefilus (Valio)25g8kcal0.7g1.2g0g0g
Sokeri 16g65kcal0g15.9g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.5g2kcal0g0.5g0g0g
Leivinjauhe 0.6g1.1kcal0g0.2g0g0g
Kultarypsi9g52kcal0.1g0.1g5.6g0g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 38g13kcal0.1g2.7g0g0.7g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.2g0.7kcal0g0.1g0g0g
Sokeri 1.9g7.6kcal0g1.9g0g0g
Kananmuna kuoreton 7.5g11kcal0.9g0g0.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana238g459kcal7.8g73.6g13.2g2.8g
Valittu annoskoko119g229kcal3.9g36.8g6.6g1.4g
Annoskoko puolitettuna59g115kcal2g18.4g3.3g0.7g
Arvot/100g100g193kcal3.3g31g5.6g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=305468