Eevaliin omenapiiras

Sekoita jauhot, sokerit ja leivinjauhe (voit myös käyttää 1 tl leivinjauhetta ha 1 tl ruokasoodaa).

Voit myös korvata osan (0,5 dl) jauhoista leseillä.

Lisää joukkoon munat yksitellen vatkaten, piimä ja sulatettu margariini.

Pilko omenat pieniksi lohkoiksi.

Kaada taikina leivinpaperille uunipellille ja omenalohkot taikinan päälle iloisesti sikinsokin.

Ripottele omenalohkojen päälle sokeria ja kanelia ja paista uunin keskiosassa 225 asteessa noin 25 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 95 grammaa

Eevalii60
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 24g84kcal2.5g17.1g0.3g0.9g
Piimä, rasvaton, Gefilus (Valio)30g10kcal0.9g1.4g0g0g
Sokeri 19g78kcal0g19.1g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.6g2.4kcal0g0.6g0g0g
Leivinjauhe 0.7g1.3kcal0g0.3g0g0g
Kultarypsi11g62kcal0.1g0.1g6.7g0g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 45g16kcal0.1g3.2g0g0.9g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.2g0.8kcal0g0.2g0g0g
Sokeri 2.2g9kcal0g2.2g0g0g
Kananmuna kuoreton 9g13kcal1.1g0g0.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana285g550kcal9.4g88.4g15.8g3.6g
Valittu annoskoko142g275kcal4.7g44.2g7.9g1.8g
Annoskoko puolitettuna71g138kcal2.4g22.1g4g0.9g
Arvot/100g100g193kcal3.3g31g5.5g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=305468