Eevaliin omenapiiras

Sekoita jauhot, sokerit ja leivinjauhe (voit myös käyttää 1 tl leivinjauhetta ha 1 tl ruokasoodaa).

Voit myös korvata osan (0,5 dl) jauhoista leseillä.

Lisää joukkoon munat yksitellen vatkaten, piimä ja sulatettu margariini.

Pilko omenat pieniksi lohkoiksi.

Kaada taikina leivinpaperille uunipellille ja omenalohkot taikinan päälle iloisesti sikinsokin.

Ripottele omenalohkojen päälle sokeria ja kanelia ja paista uunin keskiosassa 225 asteessa noin 25 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 95 grammaa

Eevalii60
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 1710g5866kcal174.2g1196.7g20.5g59.8g
Piimä, rasvaton, Gefilus (Valio)2104g673kcal63.1g98.9g0g0g
Sokeri 1341g5445kcal0g1340.1g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g42g168kcal0g41.7g0g0g
Leivinjauhe 53g92kcal2.7g19.9g0g0.3g
Kultarypsi789g4340kcal7.9g7.9g473.4g0g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 3156g1123kcal5g224.4g2.8g63.1g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g16g57kcal0.6g12.6g0.6g0g
Sokeri 158g641kcal0g157.7g0g0g
Kananmuna kuoreton 631g901kcal78.9g1.9g64.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g38613kcal664.8g6203.6g1124g246.4g
Valittu annoskoko10000g19306kcal332.4g3101.8g562g123.2g
Annoskoko puolitettuna5000g9653kcal166.2g1550.9g281g61.6g
Arvot/100g100g193kcal3.3g31g5.6g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=305468