Eevaliin omenapiiras

Sekoita jauhot, sokerit ja leivinjauhe (voit myös käyttää 1 tl leivinjauhetta ha 1 tl ruokasoodaa).

Voit myös korvata osan (0,5 dl) jauhoista leseillä.

Lisää joukkoon munat yksitellen vatkaten, piimä ja sulatettu margariini.

Pilko omenat pieniksi lohkoiksi.

Kaada taikina leivinpaperille uunipellille ja omenalohkot taikinan päälle iloisesti sikinsokin.

Ripottele omenalohkojen päälle sokeria ja kanelia ja paista uunin keskiosassa 225 asteessa noin 25 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 95 grammaa

Eevalii60
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 41g139kcal4.1g28.4g0.5g1.4g
Piimä, rasvaton, Gefilus (Valio)50g16kcal1.5g2.3g0g0g
Sokeri 32g129kcal0g31.8g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1g4kcal0g1g0g0g
Leivinjauhe 1.2g2.2kcal0.1g0.5g0g0g
Kultarypsi19g103kcal0.2g0.2g11.2g0g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 75g27kcal0.1g5.3g0.1g1.5g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.4g1.4kcal0g0.3g0g0g
Sokeri 3.7g15kcal0g3.7g0g0g
Kananmuna kuoreton 15g21kcal1.9g0g1.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana475g917kcal15.8g147g26.6g5.8g
Valittu annoskoko238g459kcal7.9g73.5g13.3g2.9g
Annoskoko puolitettuna119g229kcal4g36.8g6.7g1.5g
Arvot/100g100g193kcal3.3g30.9g5.6g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=305468