Eevaliin omenapiiras

Sekoita jauhot, sokerit ja leivinjauhe (voit myös käyttää 1 tl leivinjauhetta ha 1 tl ruokasoodaa).

Voit myös korvata osan (0,5 dl) jauhoista leseillä.

Lisää joukkoon munat yksitellen vatkaten, piimä ja sulatettu margariini.

Pilko omenat pieniksi lohkoiksi.

Kaada taikina leivinpaperille uunipellille ja omenalohkot taikinan päälle iloisesti sikinsokin.

Ripottele omenalohkojen päälle sokeria ja kanelia ja paista uunin keskiosassa 225 asteessa noin 25 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 95 grammaa

Eevalii60
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 57g195kcal5.8g39.8g0.7g2g
Piimä, rasvaton, Gefilus (Valio)70g22kcal2.1g3.3g0g0g
Sokeri 45g181kcal0g44.6g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1.4g5.6kcal0g1.4g0g0g
Leivinjauhe 1.7g3.1kcal0.1g0.7g0g0g
Kultarypsi26g144kcal0.3g0.3g15.7g0g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 105g37kcal0.2g7.5g0.1g2.1g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.5g1.9kcal0g0.4g0g0g
Sokeri 5.2g21kcal0g5.2g0g0g
Kananmuna kuoreton 21g30kcal2.6g0.1g2.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana665g1284kcal22.2g206.6g37.4g8.2g
Valittu annoskoko332g642kcal11.1g103.3g18.7g4.1g
Annoskoko puolitettuna166g321kcal5.6g51.7g9.4g2.1g
Arvot/100g100g193kcal3.3g31.1g5.6g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=305468