Eevaliin omenapiiras

Sekoita jauhot, sokerit ja leivinjauhe (voit myös käyttää 1 tl leivinjauhetta ha 1 tl ruokasoodaa).

Voit myös korvata osan (0,5 dl) jauhoista leseillä.

Lisää joukkoon munat yksitellen vatkaten, piimä ja sulatettu margariini.

Pilko omenat pieniksi lohkoiksi.

Kaada taikina leivinpaperille uunipellille ja omenalohkot taikinan päälle iloisesti sikinsokin.

Ripottele omenalohkojen päälle sokeria ja kanelia ja paista uunin keskiosassa 225 asteessa noin 25 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 95 grammaa

Eevalii60
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 585g2006kcal59.6g409.3g7g20.5g
Piimä, rasvaton, Gefilus (Valio)720g230kcal21.6g33.8g0g0g
Sokeri 459g1862kcal0g458.3g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g14g58kcal0g14.2g0g0g
Leivinjauhe 18g32kcal0.9g6.8g0g0.1g
Kultarypsi270g1484kcal2.7g2.7g161.9g0g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 1079g384kcal1.7g76.7g1g21.6g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g5.4g20kcal0.2g4.3g0.2g0g
Sokeri 54g219kcal0g53.9g0g0g
Kananmuna kuoreton 216g308kcal27g0.6g22.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6840g13206kcal227.4g2121.2g384.4g84.4g
Valittu annoskoko3420g6603kcal113.7g1060.6g192.2g42.2g
Annoskoko puolitettuna1710g3302kcal56.9g530.3g96.1g21.1g
Arvot/100g100g193kcal3.3g31g5.6g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=305468