Eevaliin omenapiiras

Sekoita jauhot, sokerit ja leivinjauhe (voit myös käyttää 1 tl leivinjauhetta ha 1 tl ruokasoodaa).

Voit myös korvata osan (0,5 dl) jauhoista leseillä.

Lisää joukkoon munat yksitellen vatkaten, piimä ja sulatettu margariini.

Pilko omenat pieniksi lohkoiksi.

Kaada taikina leivinpaperille uunipellille ja omenalohkot taikinan päälle iloisesti sikinsokin.

Ripottele omenalohkojen päälle sokeria ja kanelia ja paista uunin keskiosassa 225 asteessa noin 25 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 95 grammaa

Eevalii60
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 65g223kcal6.6g45.5g0.8g2.3g
Piimä, rasvaton, Gefilus (Valio)80g26kcal2.4g3.8g0g0g
Sokeri 51g207kcal0g50.9g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1.6g6.4kcal0g1.6g0g0g
Leivinjauhe 2g3.5kcal0.1g0.8g0g0g
Kultarypsi30g165kcal0.3g0.3g18g0g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 120g43kcal0.2g8.5g0.1g2.4g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.6g2.2kcal0g0.5g0g0g
Sokeri 6g24kcal0g6g0g0g
Kananmuna kuoreton 24g34kcal3g0.1g2.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana760g1467kcal25.2g236g42.8g9.4g
Valittu annoskoko380g734kcal12.6g118g21.4g4.7g
Annoskoko puolitettuna190g367kcal6.3g59g10.7g2.4g
Arvot/100g100g193kcal3.3g31g5.6g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=305468