Eevaliin perinteinen jauhelihasoosi

Paista jauheliha öljyssä pannulla kypsäksi.

Ripottele sekaan jauhot ja anna niiden imeytyä jauhelihaan ja ruskistua hieman.

Lisää (vedenkeittimellä kiehuvaksi lämmitetty) vesi ja yksi liemikuutio, sekoittele ja anna kiehua alhaisella lämmöllä noin 5 minuuttia tai vähän kauemminkin.

Lisää kerma ja mausta makusi mukaan esim.

valkopippurilla, mustapippurilla, paprikajauheella,
suolaa ei tarvitse juuri lisätä koska liemikuutio on suolainen.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 183 grammaa

Eevalii60
AineksetMääräEnergiaPHRK
Paistijauheliha, snellman559g951kcal67.1g0g55.9g0g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)15g43kcal1.4g2.8g2.9g0.1g
Vesi280g0kcal0g0g0g0g
Ruokakerma,kevyt ja paksu 4% (Atria)350g210kcal3.5g15.7g14g0g
Vehnäjauho puolikarkea 42g144kcal4.3g29.4g0.5g1.5g
Rypsiöljy 35g309kcal0g0g35g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2562g3314kcal152.6g95.8g216.6g3.2g
Valittu annoskoko1281g1657kcal76.3g47.9g108.3g1.6g
Annoskoko puolitettuna641g829kcal38.2g24g54.2g0.8g
Arvot/100g100g129kcal6g3.7g8.5g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=305475