Eevaliin perinteinen jauhelihasoosi

Paista jauheliha öljyssä pannulla kypsäksi.

Ripottele sekaan jauhot ja anna niiden imeytyä jauhelihaan ja ruskistua hieman.

Lisää (vedenkeittimellä kiehuvaksi lämmitetty) vesi ja yksi liemikuutio, sekoittele ja anna kiehua alhaisella lämmöllä noin 5 minuuttia tai vähän kauemminkin.

Lisää kerma ja mausta makusi mukaan esim.

valkopippurilla, mustapippurilla, paprikajauheella,
suolaa ei tarvitse juuri lisätä koska liemikuutio on suolainen.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 183 grammaa

Eevalii60
AineksetMääräEnergiaPHRK
Paistijauheliha, snellman240g408kcal28.8g0g24g0g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)6.6g19kcal0.6g1.2g1.3g0g
Vesi120g0kcal0g0g0g0g
Ruokakerma,kevyt ja paksu 4% (Atria)150g90kcal1.5g6.7g6g0g
Vehnäjauho puolikarkea 18g62kcal1.8g12.6g0.2g0.6g
Rypsiöljy 15g133kcal0g0g15g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1098g1420kcal65.4g41g93g1.2g
Valittu annoskoko549g710kcal32.7g20.5g46.5g0.6g
Annoskoko puolitettuna275g355kcal16.4g10.3g23.3g0.3g
Arvot/100g100g129kcal6g3.7g8.5g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=305475