Kiinalainen riisi
1. Keitä riisi: Kuumenna voi kattilassa ja lisää sekaan riisi.
Sekoita pari minuuttia, kunnes riisi on läpikuultavaa.
Lisää vesi ja 1tl suolaa.
Keitä riisiä 15 minuuttia.
2. Keitä herneitä suolatussa vedessä 5 minuuttia ja valuta niistä sen jälkeen vesi.
3. Kuori inkivääri ja hienonna hyvin.
Kuori ja murskaa valkosipuli.
Suikaloi sipuli ja kiinankaali.
4. Kuumennöljy paistinpannussa ja kypsennä siinä sipulia, valkosipulia ja inkivääriä noin 5 minuuttia.
Sekoita koko ajan.
5. Lisää suikaloitu kiinankaali paistinpannuun.
Kypsennä suikaleita muutama minuutti kovalla lämmöllä koko ajan sekoittaen.
6. Kaada pannuun ensin riisi, neste ja soijakastike.
Sitten lisää katkaravut ja herneet.
Sekoita ja kypsennä muutama minuutti.
7. Sekoita kananmunat.
Tee riisin keskelle kuoppa, kaada kananmunat siihen ja kypsennä pari minuuttia.
Sekoita munat riisin sekaan.
Lisää tarvittaessa suolaa.
8. Tarjoa riisi pienissä kulhoissa ja kata pöytään myös syömäpuikot.
Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 305 grammaa
Tiiuzca