Broileri-Kaalilaatikko
4 annosta
1,5 dl rikottuja ohrasuurimoita (esikypsennettyjä)
5 dl kasvislientä
1 sipuli
1 paketti (450 g) broilerin maustamattomia fileesuikaleita
1 öljyä
ripaus suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria
800 g keräkaalia
2 rkl oivariinia
1 tl suolaa
ripaus jauhettua valkopippuria
ripaus jauhettua maustepippuria
2 rkl siirappia
2 tl kuivattua meiramia
2,5 dl maitojuomaa
2,5 dl
1. Keitä ohrasuurimot kasvisliemessä kypsiksi, noin 20 minuuttia.
Valuta siivilässä.
Kuori ja silppua sipuli
2. Ruskista broilerinsuikaleet rasvassa pannulla.
Lisää sipuli ja kuullota se pehmeäksi.
Siirrä broileri ja sipuli kulhoon odottamaan.
Mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria.
3. Suikaloi kaali hienoksi ja paista se oivariinissa pannulla pehmeäksi, noin 10 minuuttia.
4. Mausta kaali suolalla, pippureilla, siirapilla ja meiramilla.
5. Yhdistä kulhossa ohrasuurimot, broileri-sipuliseos ja kaali.
6. Siirrä ne voideltuun ja tilavaan uunivuokaan.
Kaada päälle maito ja kasvisliemi.
Hauduta kaalilaatikko kypsäksi 175-asteisen uunin keskitasolla noin tunnin ajan.
Tarjoa puolukkahillon kera.
Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 264 grammaa
Nehatu