Kaalikääryleet
Varaa noin kaksikiloinen kaali ja kovella sen kanta pois.
Keitä kaali suolavedessä pehmeäksi.
Anna jäähtyä, irrottele lehdet ja ohenna lehtiruodit.
Silppua ylijäänyt kaali pienemmäksi ja sekoita se jauhelihan, porkkanaraasteen ja sipulisilpun sekaan.
Lisää mustapippuria, soijakastiketta ja osa siirapista täytemassaan.
Ohenna halutessasi täytemassaa pienellä määrällä keitinvettä.
Levitä täytettä kaalinlehille ja kääri ne kaaryleiksi.
Annoksesta tulee noin 27-28 käärylettä noin 100-115 grammaa/kääryle.
Lisää loppuun keitinveteen hieman juoksevaa pullomargariinia tai oivariinita tms sekä loppu siirappi.
Paista 175 asteisessa uunissa n.1 t. Valele kääryleitä välillä pellille valuvalla liemellä.
Halutessasi voit korvata sipulin selleriraasteella.
Reseptistä tulee n. 27 annosta ja yksi annos painaa n. 113 grammaa
Lessi