Rahka-omenapiirakka
Kuori omenat ja viipaloi ne ohuiksi viipaleiksi
mikroaaltouuninkestävään vuokaan.
Ripota sokeri omenien päälle.
Hauduta omenaviipaleita täydellä teholla mikrossa,
kunnes ne pehmenevät, 3-6 min. Valmista sillä aikaa taikina.
Sekoita muna, sokeri ja sulatettu voi.
Lisää maito ja jauho-leivinjauheseos nopeasti sekoittaen.
Kaada taikina voideltuun, halkaisijaltaan n. 29 cm piirasvuokaan.
Mausta pehmenneet omenaviipaleet kanelilla ja levitä ne taikinan päälle
(jos omenista on irronnut paljon nestettä, jätä se pois).
Sekoita rahka, kuohukerma ja muna sekaisin ja mausta seos.
Kaada rahkaseos omenien päälle.
Paista 175 asteessa 45 - 50 min.
Tarjoa vaniljakastikkeen kanssa.
Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 170 grammaa
Sheda