Kebabia kotona
Sekoita jauhelihan joukkoon noin 1 maustepussillinen (n.40 g) aromisuolaa ja 1,5 rkl mustapippurirouhetta.
Voit lirauttaa joukkoon ruokalusikallisen oliiviöljyä mutta se ei ole välttämätöntä.
Sekoita massa sauvasekoittimella tai yleiskoneella tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla huolellisesti ja kyllin kauan, niin että massa muistuttaa pateeta.
Muotoile makkarapötkön kaltaiseksi pötkyläksi ja kääri erittäin tiukasti (kaksinkertaiseen) alumiinifolioon.
Pistele pakettiin hammastikulla muutama reikä.
Aseta pötkö uuniritilälle ja sen alle pelti, johon neste voi valua.
Paista pötköä noin 4 h 100 asteen lämmössä, jäähdytä ja viilennä jääkaapissa.
Pötkön voi myös pakastaa, jolloin siitä on helppo leikata ohuita lastuja.
Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 207 grammaa
Eevalii60