Vichy-valkosipulikurkut
500 g avomaan kurkkuja
3 dl (300g) Saskia-kivennäisvettä
1,5 dl (150g) väkiviinaetikkaa
1 dl (85g) sokeria
½ tl (2,5g) suolaa
½ tl sinapinsiemeniä
2 (8g) valkosipulin kynttä
Tilliä, tuoreena ja maun mukaan
1. Avomaan kurkut kuoritaan ja siivutetaan.
2. Väkiviinaetikka ja kivennäisvesi sekoitetaan keskenään.
Muut aineet lisätään.
(Valkosipulin kynnet leikataan muutamaan osaan ja tilli leikataan silpuksi)
3. Siivutettujen lurkkujen joukkoon lisätään vasi-mausteseos.
4. Sekoitetaan ja pannan viileään/jääkaappiin maustumaan seuraavaan päivään.
5. Kurkut nautitaan kaikkien mahdollisten ruokien lisukkeena.
6. Nestettä ei kuitenkaan juoda.
Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 109 grammaa
Marjusaa