Lehtikaali- ja kvinoapilahvi
170 ml vettä
85 g kvinoaa
Nippu lehtikaalia tai paksoita pestynä ja leikattuna n. 2,5 cm paloihin
1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
2kevätsipulia silputtuna
1 rkl saksanpähkinäöljyä
3 rkl paahdettuja pinjansiemeniä
0,5 dl murustettua fetaa
Suolaa ja pippuria
1) huuhtele kvinoa hyvin kuumalla vedellä kannellisessa kattilassa.
2) keitä vesi kattilassa.
Lisää kvinoa ja alenna lämpö mahdollisimman matalalle että vesi vielä kuplii.
Anna kiehua 10 min, laita päälle lehtikaali/paksoi ja anna kiehua vielä 5 min. Katkaise lämpö ja anna tasaantua vielä 5 min.
3) laita tarjoiluastiaan kevätsipulit, sitruunamehusta puolet ja kaikki kuori, öljy, pinjansiemenet ja vuohenjuusto.
4) tarkista että kvinoa on kypsää ja siirrä tarjoiluastiaan.
Sekoita hyvin ja mausta suolallla ja pippurilla.
Suolan kanssa voi olla varovainen jos käyttää fetaa joka on valmiiksi suolaista.
Laita tässä vaiheessa loppu sitruunamehu jos tarpeen.
Lähde
Food52
One Pot Kale and Quinoa Pilaf
Deensiebat
Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 190 grammaa
Katrisav