Graavi lohi

GRAAVI KALA (ei suolakala)

500g Norjan lohta
35-40 g karkeata Ruususuolaa
2 tl (16 g) hienoa sokeria
½ tl Valkopippuria, hienonnettuna
Muutama tillin oksa

1) Laakeaan kannelliseen astiaan ripotellaan karkeata ruususuolaa, voi olla merisuolaakin, sokeria ja hiven valkopippuria.

2) lohifileen leikkauspinnat (siis päät)
painetaan astiassa olevaan suola-sokeri-valkopippuriseokseen
3) File pannaan nahkapuoli alaspäin em seoksen päälle
4) Loput suola, sokeri ja pippuri ripotellaan fileen päälle
5) Tuoretta tilliä laitetaan fileen maustetulle puolelle
6) Astia suljetaan kannella; jätetään hiukan raolleen muutamaksi tunniksi ja sitten suljetaan, ettei kala suolaannu liikaa.

7) Jos kala graavataan illalla, se on herkullisimmillaan seuraavana päivänä.

Nautitaan happaman leivän kanssa.

Voi syödä myös perunan lisäkkeenä.

On todella hyvää.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 28 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Merilohifile, norja123g204kcal20.5g0g13.5g0g
Sokeri 2g8kcal0g2g0g0g
Valkopippuri 0.2g0.7kcal0g0.1g0g0.1g
Tilli, tuore 15g4.4kcal0.5g0.1g0.1g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana280g435kcal42g4.4g27.2g0.8g
Valittu annoskoko140g217kcal21g2.2g13.6g0.4g
Annoskoko puolitettuna70g109kcal10.5g1.1g6.8g0.2g
Arvot/100g100g155kcal15g1.6g9.7g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=313385