Graavi lohi

GRAAVI KALA (ei suolakala)

500g Norjan lohta
35-40 g karkeata Ruususuolaa
2 tl (16 g) hienoa sokeria
½ tl Valkopippuria, hienonnettuna
Muutama tillin oksa

1) Laakeaan kannelliseen astiaan ripotellaan karkeata ruususuolaa, voi olla merisuolaakin, sokeria ja hiven valkopippuria.

2) lohifileen leikkauspinnat (siis päät)
painetaan astiassa olevaan suola-sokeri-valkopippuriseokseen
3) File pannaan nahkapuoli alaspäin em seoksen päälle
4) Loput suola, sokeri ja pippuri ripotellaan fileen päälle
5) Tuoretta tilliä laitetaan fileen maustetulle puolelle
6) Astia suljetaan kannella; jätetään hiukan raolleen muutamaksi tunniksi ja sitten suljetaan, ettei kala suolaannu liikaa.

7) Jos kala graavataan illalla, se on herkullisimmillaan seuraavana päivänä.

Nautitaan happaman leivän kanssa.

Voi syödä myös perunan lisäkkeenä.

On todella hyvää.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 28 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Merilohifile, norja2000g3320kcal334g0.2g220g0g
Sokeri 32g130kcal0g32g0g0g
Valkopippuri 4g11kcal0.4g1.7g0.1g1g
Tilli, tuore 240g72kcal8.9g2.2g1.9g5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4552g7066kcal686.6g72.2g444g12g
Valittu annoskoko2276g3533kcal343.3g36.1g222g6g
Annoskoko puolitettuna1138g1767kcal171.7g18.1g111g3g
Arvot/100g100g155kcal15.1g1.6g9.8g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=313385