Jauhelihapullat/-pihvit Maidoton, Munaton
Lihapullat/-pihvit
1½ dl (100g) korppujauhoja
1 dl (100g) Ruoka kasvirasvasekoite 15% (Keiju/Nordic)
2 dl vettä
2 tl oreganoa, kuivattu
2 tl timjamia, kuivattu
1½ tl hien.
ruususuolaa
1 (75g) hienonnettua sipulia
3-4 (20g) valkosipulin kynttä hienonnettuna
1 rkl Kylmäpuristettua Luomu rypsiöljyä
3-5 rouhaisua pippurisekoitusta myllystä
1 tl maustepippurirouhetta/ -jauhetta
1) Mittaa korppujauhot ja nesteet astiaan turpoamaan n. 5 minuutiksi
2) sekoita joukkoon mausteet
3) Kuullota sipulisilput rypsiöljyssä; jäähdytä hieman
4) Sekoita jauheliha muiden aineiden kanssa tasaiseksi massaksi
5) Anna seoksen vetäytyä jääkaapissa n. tunnin
6) Sekoita ja maista suolaisuus.
(ellet voi maistaa raakaa lihapullataikinaa, paista seoksesta pieni koelihapulla)
Laita uunipellin päälle leivin- tai paistopaperi.
Pyörittele seoksesta 25-30 lihapullaa tai litistä ne pihveiksi paperoidulle uunipellille.
Paista pullat/pihvit uunissa 180 asteessa n. 20 minuuttia.
Voit nauttia ne heti perunan tai uunijuuresten kanssa, mutta voit myös pakastaa jäähtyneet pullat.
Reseptistä tulee n. 27 annosta ja yksi annos painaa n. 45 grammaa
Marjusaa