Kurpitsalaatikko, Maidoton
Kurpitsalaatikko, Maidoton
1 kg kurpitsaa
1 dl Nordic 15% Ruoka, maustamaton kasvirasvavalmiste
4 rkl (60g) Korppujauhoa, Myllyn Paras
2 munaa
1½ tl hienoa ruususuolaa
½ tl muskottipähkinää, hienonn.
1½ rkl siirappia
Päälle korppujauhoja ja juoksevaa Culinessea
1) Kurpitsasta poistetaan kuori ja siemenet.
2) Kurpitsaliha paloitellaan pienehköiksi kuutioiksi (n. 2x2x2)
3) Kuutiot keitetään vähässä vedessä (n. ½ l) kypsäksi (n. 20-25 min).
4) Vesi valutetaan pois mahdollisimman hyvin.
Kypsät kuutiot soseutetaan esimerkiksi sauvasekoittimella.
5) Soseen annetaan jäähtyä.
6) Jäähtyneeseen kurpitsasoseeseen lisätään kevyesti vatkatut munat, korppujauho, siirappi, mausteet ja kasvirasvavalmiste.
7) Suolaa maun mukaan
8) Sekoita hyvin ja kaada seos yhteen tai kahteen juoksevalla kasvirasvalla voideltuun uuninkestävään vuokaan.
9) Ripottele pinnalle hiukan korppujauhoja muutamia tippoja Culinessea.
10) Tee lusikan tai taikinanuolijan kärjellä kuvioita laatikon pinnalle
11) Paista uunin keskitasolla 180 asteessa noin tunti; kunnes pinta saa hiukan väriä.
Todella herkullinen ja kevyt ruoka - vaikka pelkästään syötäväksi.
( Pakastin kokeeksi pari-kolme rkl nähdäkseni voiko niin tehdä)
Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 89 grammaa
Marjusaa