Kurpitsapiirakka, Maidoton
Pohja
3dl (180g) Luomu taysjyvävehnäjauho
100g Leivontamargariinia (Maidoton)
1 tl (5g) kanelia
3 rkl (45g) vettä
Täyte
500 g keitettyä kurpitsaa
0,5 dl vettä
1,5 dl (130g) sokeria
1 rkl siirappia
3 munaa
0,5 tl hienonnettua inkivääriä
1 tl kanelia
Pohjaa varten nypi rasva, jauhot ja kaneli ryynimäiseksi seokseksi.
Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
Painele taikina pyöreään piirakkavuokaan, jonka halkaisija on 28 cm.
Pane vuoka jääkaappiin n. puoleksi tunniksi.
Kurpitsa kuoritaan ja siemenet poistetaan.
Kurpitsaliha leikataan kuutioiksi ja keitetään vähässä vedessä kypsäksi (n. 20 min)
Kypsästä kurpitsasta valutetaan vesi pois.
Soseuta kurpitsat ja anna jäähtyä.
Sekoita kurpitsasoseeseen munat, kasvirasvavalmiste ja mausteet.
Kaada täyte piirakkapohjan päälle.
Paista piirakkaa uunissa 175 asteessa n 50 minuuttia.
Koristele mielesi mukaan
Tarjoile lämpimänä tai kylmänä esim.
riisijäätelön tai maidottoman vaniljakastikkeen kera.
Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 91 grammaa
Marjusaa