Jauhelihakeitto, Gluteiiniton
1 Sipuli (120g)
5 Valkosipulin kynttä (22g)
1 rkl Kylmäpuristettua Luomu rypsiöljyä
400 g Pihvinaudan paistijauhelihaa
1,5 l vettä
150 g lanttua
130 g palsternakkaa
3 (150g) porkkanaa
4 (280g) perunaa
15 maustepippuria
1½ tl hienonnettua ruususuolaa
2 tl yrttimaustetta
Sipuli ja valkosipuli hakataan pieneksi silpuksi ja se kuullotetaan rypsiöljyssä.
Kun sipulit ovat hiukan pehmenneet, pannulle lisätään jauheliha, joka ruskistetaan kevyesti.
Kattilaan laitetaan 1,5 l vettä kiehumaan.
Lanttu, palsternakka, porkkanat ja perunat kuoritaan ja paloitellaan piehköiksi kuutioiksi ja lisätään kattilaan.
Annetaan porista hiljalleen n 15 minuuttia.
Purjo (n.15 cm) huuhdellaan ja leikataan pieniksi suikaleiksi.
Lisätään paistettujen sipuleitten ja jauhelihan kanssa kattilaan.
Lisätään pippurit.
Annetaan porista vielä n 10 min.
Keitto maustataan ruususuolalla, ja yrttimausteella.
Tarkistetaan maku ja nautitaan keitto hapanleivän ja herkullisen juuston kera.
Keitto on gluteiiniton.
Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 193 grammaa
Marjusaa