Gulassikeitto
Kuori ja hienonna 2 keskikokoista sipulia.
Kuutioi 1200 g naudan palapaistilihaa.
Paista sipulisilppu ison kattilan tai padan pohjalla tilkassa oliiviöljyä kullanruskeaksi.
Lisää ruokalusikallinen paprikajauhetta, hyppysellinen chilirouhetta, puoli teelusikallista kuminansiemeniä, lihakuutiot ja yksi raastettu peruna.
Hauduta kannen alla 10 minuuttia vähän väliä sekoittaen.
Lisää ruokalusikallinen tomaattipyrettä ja 3 dl lihalientä.
Hauduta vielä tunti, kunnes liha on mureaa.
Kuori ja paloittele loput perunat (yht.
puoli kiloa) sekä vihreä paprika (poista siemenet paprikasta).
Lisää perunan- ja paprikanpalat sekä 1,7 litraa lihalientä keittoon.
Keitä kunnes perunat ovat pehmeitä.
Klimppejä varten sekoita 3 dl vehnäjauhoja ja yksi kananmuna.
Lisää 1/4 tl suolaa samalla kun työstät taikinaa.
Nypi klimppitaikinasta nokareita keittoon.
Hauduta vielä 10 minuuttia.
Amadina