Selaa muita reseptejä | Annoksia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 | Tuplaa Puolita tai Alkuperäinen| Tulosta!

Kaurasämpylät

Ainekset
1/2 l maitoa
50 g hiivaa
5 dl kaurahiutaleita
1/2 rkl suolaa
1/2 dl juoksevaa hunajaa
n. 7 dl vehnäjauhoja
50 g sulatettua voita

Valmistusohjeet
1Luota hiiva, suola ja hunaja kädenlämpöiseen nesteeseen.

Lisää hiutaleet ja jauhot pikkuhiljaa taikinaa koko ajan vaivaten.

Vaivaa taikinaksi.

Lisää lopuksi sula voi. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin 45 min. Leivo taikinasta sämpylöitä.

Nosta ne pellille.

Anna sämpylöiden kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 20 min ennen paistoa.

Paista 225-asteessa n. 10-12 min. Kaurasämpylät ovat parhaimmillaan uunituoreina.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 93 grammaa

Eleventhstki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Rasvaton 300ml (Arla Ingman)500g165kcal16.5g24.5g0g0g
Tuore hiiva50g34kcal7.7g0.2g0.3g6.5g
Myllyn paras pikakaurahiutaleet (Myllyn paras oy), annos 40g500g1750kcal70g280g37.5g50g
Juokseva hunaja 250g50g160kcal0.5g39g0g0g
Erikoisvehnäjauho (Sunnuntai), annos 2000g700g2450kcal84g497g14.7g21g
Voi 50g363kcal0.6g0.2g40.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3700g9843kcal358.6g1681.8g186.4g155g
Valittu annoskoko1850g4922kcal179.3g840.9g93.2g77.5g
Annoskoko puolitettuna925g2461kcal89.7g420.5g46.6g38.8g
Arvot/100g100g266kcal9.7g45.5g5g4.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=316440