Kaurasämpylät
Ainekset
1/2 l maitoa
50 g hiivaa
5 dl kaurahiutaleita
1/2 rkl suolaa
1/2 dl juoksevaa hunajaa
n. 7 dl vehnäjauhoja
50 g sulatettua voita
Valmistusohjeet
1Luota hiiva, suola ja hunaja kädenlämpöiseen nesteeseen.
Lisää hiutaleet ja jauhot pikkuhiljaa taikinaa koko ajan vaivaten.
Vaivaa taikinaksi.
Lisää lopuksi sula voi. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin 45 min. Leivo taikinasta sämpylöitä.
Nosta ne pellille.
Anna sämpylöiden kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 20 min ennen paistoa.
Paista 225-asteessa n. 10-12 min. Kaurasämpylät ovat parhaimmillaan uunituoreina.
Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 93 grammaa
Eleventhstki