Blinit
Ainesosat
10-20 g tuorehiivaa
3 dl vaaleaa olutta
3 dl kivennäisvettä
3 dl tattarijauhoja
3 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
4 kpl munaa keltuaiset ja valkuaiset erikseen
Valmistusohje
Sekoita tattarijauhot kulhossa pilsneriin ja kivennäisveteen.
Murenna hiiva joukkoon ja sekoita hyvin.
Lisää suola sekä munankeltuaiset yksitellen.
Ripota vehnäjauhot taikinaan ja anna taikinan seistä 15 minuuttia.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita kevyesti nostellen taikinaan.
Paista blinit kuumalla blinipannulla runsaassa rasvassa, esimerkiksi kirkastetussa voissa tai öljyssä.
Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 240 grammaa
Eleventhstki