Selaa muita reseptejä | Annoksia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 | Tuplaa Puolita tai Alkuperäinen| Tulosta!

Saaristolaissämpylä, Maidoton, Munaton

5 dl Tuorepuristettua omenatäysmehua
1½ dl siirappia
1½ tl ruususuolaa
1 tl fenkolin siemeniä rouhittuna
1 tl kuminan siemeniä raouhittuna
½ tl pomeranssinkuorta
2 dl (150g) kaljamaltaita
1 ps (11g) kuivahiivaa
4 dl (280g) karkeita täysjyväruisjauhoja
6 dl (360g) täysjyvävehnäjauhoja
1 dl (70g) vehnäjauhoja

Mehu lämmitetään n. 42 asteiseksi.

Joukkoon lisätään siirappi, suola ja rouhitut siemenet.

Sekoita joukkoon kaljamaltaat ja ruisjauhot, joihin kuivahiiva on sekoitettu.

Lisää vehnäjauhoja niin paljon, että saat alustetuksi pehmeän taikinan.

Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin 45 min-tunnin.

Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä ja jaa kahteen osaan.

Muotoile palat tangoiksi, joista leikkaat sopivan kokoiset sämpylät ja nosta ne leivinpaperoidulle uunipellille kohoamaan, n. 10 min.
Päista sämpylät 225-asteisessa uunissa keskitasolla n 12-15 min.

Nauti herkkuja vaikka jo lämpimänä.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 79 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tuorepuristettu täysmehu, omenamehu (Rynkeby foodsa/s), annos 100g500g225kcal0g47.5g0g1g
Siirappi, tumma210g672kcal0.2g155.4g0g0g
Suola, annos 3g7.5g0kcal0g0g0g0g
Kaljamallas, tuoppi (Laihian mallas), annos 100g150g459kcal17.9g91.4g2.4g25.2g
Täysjyväruisjauho, karkea (Sunnuntai), annos 60g280g812kcal28g159.6g6.4g56g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g360g1116kcal61.2g194.4g10.4g46.8g
Vehnäjauho, sunnuntai70g245kcal8.4g49.7g1.5g2.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3155g7058kcal231.4g1396g41.4g262.2g
Valittu annoskoko1578g3529kcal115.7g698g20.7g131.1g
Annoskoko puolitettuna789g1765kcal57.9g349g10.4g65.6g
Arvot/100g100g224kcal7.3g44.2g1.3g8.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=316446