Herkullisin tiikerikakku, Maidoton
4 kananmunaa
3 dl sokeria
3 dl leivontamargariinisulaa, maidoton
3 tl leivinjauhetta
2 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
2 dl täysjyvävehnäjauhoja
1½ dl Nordic Ruoka 15% kasvirasvavalmistetta (riisi- tai kauramaitokin käy)
1½ tl vanilliinisokeria
3 rkl kaakaojauhetta
Sulata rasva ja anna jäähtyä.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita jauhot ja leivinjauhe.
Lisää muna-sokerivaahtoon rasva, sen jälkeen sekoita jauhoja ja kasvarasvavalmistetta vuorotellen seokseen.
Jaa taikina kahteen osaan.
Mausta 3/4 taikinasta vanilliinisokerilla ja loput kaakaojauheella.
Kaada tai lusikoi voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan vuorotellen vaaleaa ja tummaa taikinaa.
Päällimmäöiseksi vaaleaa.
(Olen laittanut pohjalta lukien: vaalea, tumma, vaalea, tumma, vaalea = kaunis kuvio valmiissa kakussa)
Paista noin 180 asteessa 50-60 min. Kakku on kypsä, kun se ei tartu puikkoon.
Kumoa jäähtyneenä.
(Resepti muokattu Kaarina Hyvärisen, Hyvinkää, ohjeen pohjalta.
Tulos todella herkullinen)
Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 52 grammaa
Marjusaa