Tomaattikeitto tuoreista tomaateista

N. 800 g tomaattia
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 kasvisliemikuutio
3 rkl tomaattipyrettä
n. 0,5 l vettä
2 tl basilikaa
mustapippuria
suolaa

1. Tee tomaattien yläpäähän pieni ristiviilto ja upota ne kiehuvaan veteen.

Nosta tomaatit jäähtymään, kun kuori alkaa rypistyä.

Kuori tomaatit ja pilko niitä hiukan pienemmäksi.

2. Silppua sipuli ja valkosipuli ja kuutioi paprika.

Lisää kattilan pohjalle oliiviöljyä ja kuullota sipuleita hetki.

Lisää paprika ja tomaatit ja anna kiehua keskilämmöllä noin 10 minuuttia.

3. Lisää vesi, kasvisliemikuutio ja tomaattipyre ja anna kiehua vielä noin 15 minuuttia.

4. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja mausta basilikalla, sokerilla, mustapippurilla ja suolalla.

Anna keiton vielä kiehahtaa ja tarjoa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 237 grammaa

Hypoxile
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti 935g213kcal5.2g32.3g2.8g13.1g
Sipuli, paistettu 59g59kcal0.8g2.8g4.8g1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g14g15kcal1.1g2.3g0.1g0.3g
Vesi, vesijohtovesi 585g0kcal0g0g0g0g
Tomaattisose (pyre) (Eldorado), annos 70g53g41kcal3g5.7g0.2g0g
Kasvisliemikuutio, Knorr12g33kcal0.9g1.1g2.8g0.2g
Mustapippuri 2.3g6.5kcal0.3g0.9g0.1g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3318g733kcal22.6g90.2g21.6g30.4g
Valittu annoskoko1659g366kcal11.3g45.1g10.8g15.2g
Annoskoko puolitettuna830g183kcal5.7g22.6g5.4g7.6g
Arvot/100g100g22kcal0.7g2.7g0.7g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=318272