Vadelmavinaigrette
1 kpl salottisipuli
1 dl ruokaöljyä
1/4 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
1 dl balsamiviinietikkaa (valkoista)
3 rkl hunajaa
1 1/2 dl vadelmia
Kuori ja hienonna sipuli.
Kuullota sipulia hetki kattilassa öljytilkassa, rouhi päälle suolaa ja pippuria.
Kaada kulhoon loput öljystä, balsamico, hunaja, vadelmat ja kuullotetut sipulit.
Soseuta tasaiseksi kastikkeeksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimella.
Pullota vadelmavinaigrette kauniiseen purkkiin.
Kastike säilyy kylmässä noin kuukauden.
•Pakasta kesän vadelmat ja valmista kastike joulun tienoilla.
Anna lahjaksi kauniissa lasipullossa käyttövinkkien kera.
•Kauniin punainen vadelmavinaigrette maistuu pariloidun broilerin kanssa.
Sopii mainiosti myös marinointiin.
Tarjoa joulupöydässä esimerkiksi kalkkunan kanssa.
Pullota vadelmavinaigrette pieniin pulloihin, koska pienikin annos tätä herkkua riittää antamaan vadelmanvivahdetta ruokiisi.
Voit valmistaa vinaigreten myös tyrnistä, lakasta tai puolukasta.
Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 74 grammaa
Tarzaani