Selaa muita reseptejä | Annoksia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 | Tuplaa Puolita tai Alkuperäinen| Tulosta!

Vadelmavinaigrette

1 kpl salottisipuli
1 dl ruokaöljyä
1/4 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
1 dl balsamiviinietikkaa (valkoista)
3 rkl hunajaa
1 1/2 dl vadelmia
Kuori ja hienonna sipuli.

Kuullota sipulia hetki kattilassa öljytilkassa, rouhi päälle suolaa ja pippuria.

Kaada kulhoon loput öljystä, balsamico, hunaja, vadelmat ja kuullotetut sipulit.

Soseuta tasaiseksi kastikkeeksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimella.

Pullota vadelmavinaigrette kauniiseen purkkiin.

Kastike säilyy kylmässä noin kuukauden.

•Pakasta kesän vadelmat ja valmista kastike joulun tienoilla.

Anna lahjaksi kauniissa lasipullossa käyttövinkkien kera.

•Kauniin punainen vadelmavinaigrette maistuu pariloidun broilerin kanssa.

Sopii mainiosti myös marinointiin.

Tarjoa joulupöydässä esimerkiksi kalkkunan kanssa.

Pullota vadelmavinaigrette pieniin pulloihin, koska pienikin annos tätä herkkua riittää antamaan vadelmanvivahdetta ruokiisi.

Voit valmistaa vinaigreten myös tyrnistä, lakasta tai puolukasta.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 74 grammaa

Tarzaani
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)35g10kcal0.5g1.7g0.1g0.6g
Oliiviöljy 14g124kcal0g0g14g0g
Balsamiviinietikka (Kuhne), annos 15g50g57kcal0.4g11.5g0g0g
Viinietikka 50g10kcal0g0.3g0g0g
Pakastevadelma (Pirkka), annos 50g85g29kcal0.9g3.5g0.9g0g
Hunaja 60g198kcal0.3g48.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana588g854kcal4.2g131g30g1.2g
Valittu annoskoko294g427kcal2.1g65.5g15g0.6g
Annoskoko puolitettuna147g214kcal1.1g32.8g7.5g0.3g
Arvot/100g100g145kcal0.7g22.3g5.1g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=319183