Rottatouille
Raaka-aineet
2 punasipulia
3 paprikaa (punainen, keltainen ja vihreä)
1-2 kesäkurpitsa
1 iso munakoiso
oliiviöljyä
1 prk kuorittuja tomaatteja
1 prk paseerattua tomaattia
2 laakerinlehti
6 valkosipulin kynttä
basilikaa melko reilusti
mustapippuria myllystä
rosmariinin oksa tai pari
1 tl hienoa merisuolaa
reilusti
tuoretta persiljaa viimeistelyyn.
Pese kesäkurpitsat ja munakoisot, niitä ei ei kuorita.
Pese myös paprikat ja poista niistä siemenkodat.
Paloittele kaikki kasvikset n. 2cm kuutioiksi.
(paprikat voi halutessa paahtaa kuumassa uunissa nopeasti).
Kuullota sipulilohkoja kuumassa rautapadassa öljyssä.
Lisää muut kasvikset ja kuullota myös niitä.
Lisää sitten kasvisten joukkoon pataan suola, mausteet ja tomaatit, anna hautua hiljalleen, välillä sekoitellen n. 30 min. kannella peitettynä.
Lisää pinnalle loppuvaiheessa silputtu persilja.
100g on noin 40 kaloria
Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 245 grammaa
Flasque