Sorsanlihakastike
Laita sorsat kattilaan laske vettä että peittyvät kunnolla, lisää lihaliemikuutiot, 3kpl laakerinlehtiä, 10kpl maustepippureita ja keitä 1-1,5h.
Säästä keitinliemi (käytetään kastikkeen nesteenä)
Perkkaa ja paloittele jäähtyneet lihat käsin riipimällä.
Paista sorsanlihat ja sipulit pannussa niin että alkaa hieman kuivahtaa ja rapeutua.
Nosta lihat kattilaan.
Tee pannulla ruskean kastikkeen pohja, eli ruskista vehnäjauhot voissa.
Kun jauhot on ruskistettu lisää n. litra siivilöityä lihojen keitinlientä samalla sekoittaen.
Kaada nyt kastike lihojen päälle ja nosta kattila liedelle (saa hiljalleen poreilla).
lisää valkosipulijauhetta, ketsuppi ja sinappi, vähän grillimaustetta.
Anna kiehua hiljalleen n. 5-10 min
Tarjoa keitettujen perunoiden tai perunamuusin kanssa.
Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 315 grammaa
Kaariainen