Selaa muita reseptejä | Annoksia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 | Tuplaa Puolita tai Alkuperäinen| Tulosta!

Sorsanlihakastike

Laita sorsat kattilaan laske vettä että peittyvät kunnolla, lisää lihaliemikuutiot, 3kpl laakerinlehtiä, 10kpl maustepippureita ja keitä 1-1,5h.

Säästä keitinliemi (käytetään kastikkeen nesteenä)

Perkkaa ja paloittele jäähtyneet lihat käsin riipimällä.

Paista sorsanlihat ja sipulit pannussa niin että alkaa hieman kuivahtaa ja rapeutua.

Nosta lihat kattilaan.

Tee pannulla ruskean kastikkeen pohja, eli ruskista vehnäjauhot voissa.

Kun jauhot on ruskistettu lisää n. litra siivilöityä lihojen keitinlientä samalla sekoittaen.

Kaada nyt kastike lihojen päälle ja nosta kattila liedelle (saa hiljalleen poreilla).

lisää valkosipulijauhetta, ketsuppi ja sinappi, vähän grillimaustetta.

Anna kiehua hiljalleen n. 5-10 min

Tarjoa keitettujen perunoiden tai perunamuusin kanssa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 315 grammaa

Kaariainen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Riistalintu, 100 gr440g537kcal89.3g0g19.8g0g
Sipuli (kuorittu)220g59kcal2.9g10.6g0.4g3.7g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)22g62kcal2.1g4g4.2g0.1g
Vesi, vesijohtovesi 1000g0kcal0g0g0g0g
Voi 60% rasvaa 100g545kcal0.9g0.5g61g0g
Vehnäjauho puolikarkea 65g223kcal6.6g45.5g0.8g2.3g
Sinappi, mieto, meira 125g20g33kcal0.8g4.4g1.4g0g
Ketsuppi coop X-tra (1kg pullo)20g16kcal0.3g3.8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3774g2950kcal205.8g137.6g175.2g12.2g
Valittu annoskoko1887g1475kcal102.9g68.8g87.6g6.1g
Annoskoko puolitettuna944g738kcal51.5g34.4g43.8g3.1g
Arvot/100g100g78kcal5.5g3.6g4.6g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=320869