Jauhelihapizza täysjyvävehnäjauhosta (pellillinen)
Pellillinen terveellistä pizzaa!
Jos omistat viljamyllyn, jauha jyvät jauhoiksi viljamyllyllä juuri ennen valmistusta, niin taikinaan ei tule kitkerää makua niin kuin täysjyvästä härskiintyessään saattaa tulla.
Sekoita 2 tl kuivahiiva 5 dl jauhoihin.
Lisää 4 rkl oliiviöljyä.
Lisää 38 asteista vettä 2 dl.
Lisää 1 tl suolaa.
Vaivaa nyrkillä 5 min.
Jätä nousemaan 20 min.
Valmista ketsupista, oreganosta, valkosipulista ja 2 rkl oliviiöljystä kastike.
Kuullota sipulit, ja paista jauheliha.
Mausta 1 tl suolalla, valkosipulilla ja haluamillasi mausteilla.
Raasta juusto, viipaloi tomaatit.
Kaulitse pellin kokoinen levy taikinasta.
Aseta taikina nousemaan pellille 20 minuutiksi.
Levitä kastike taikinan päälle, sitten tomaatti, sitten jauheliha ja lopuksi juustoraaste.
Paista 220 asteisessa uunissa 20-25 min niin että pohjasta tulee rapea.
Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 663 grammaa
Ukkopekka