Oma kakko hiivaleipä juurella Maidoton
Juuri:
½ l + 1,5 dl vettä
30 g hiivaa (2/3 pakettia)
2 rkl siirappia
6 dl luomu hiivaleipäjauhoja
½ dl (10g) ruisleseitä
½ dl (10g) vehnäleseitä
½ dl (25g) kauraleseitä
Liuota hiiva kylmään veteen.
Lisää siirappi, jauhot ja leseet.
Sekoita.
Laita juuri kannella peitetyssä astiassa jääkaappiin ja anna seistä yön yli. (Kuplii aamulla kovasti)
Taikina:
2 tl suolaa
30 g juoksevaa margariinia tai öljyä
8 dl (n. 650 g) Luomu hiivaleipäjauhoja
Valmista taikin lisäämällä juureen suola, rasva ja sekaan jauhoja n. 8 dl. Eli niin paljon, että taikinasta on hyvä leipoa.
Leivo heti alustuksen jälkeen kolme (3) isoa hiivaleipaa.
Kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.
Pistele tai viiltele koristeita leivän pintaan.
Paista n. 200 asteisen uunin alatasolla 20-25 min kauniin ruskeaksi.
Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 720 grammaa
Marjusaa