Kartanon limppu Maidoton
2 dl Tuoppi-maltaita
1 dl leipä/mämmimaltaita
4 dl kiehuvaa vettä
3 pss (33g) kuivahiivaa
2½ dl omenatäysmehua
1 dl riisijuomaa Nordic
2 tl ruususuolaa
2½ dl siirappia
1 rkl kuminoita
2 rkl pomeranssinkuorta
6 dl karkeita ruisjauhoja
5 dl luomu hiivaleipäjauhoja
3 dl kokojyvävehnäjauhoja
Kaada maltaitten päälle kiehuva vesi.
Lisää hetken päästä omenamehu ja riisimaitojuoma.
Anna seoksen seistä hetken, kunnes se on n. 42 asteista.
Lisää kuivahiiva sekoitettuna pieneen määrään jauhoja.
Sekoita joukkoon siirappi, suola ja mausteet.
Lisää jauhoja vuorotellen, kunnes taikina on pehmeän kimmoisaa.
Viimeksi vehnäjauhoja tarpeellinen määrä.
Anna taikinan kohota . n. tunnin ajan.
Jaa taikina kolmeen osaa, leivo ne pyöreiksi limpuiksi tai pane osat vuokiin.
Anna kohota kaksinkertaiseksi.
Paista 175 asteisessa uunissa 45-60 minuuttia.
Voitele limput pariin otteeseen siirappivedellä.
Herkkuja syntyy.
Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 716 grammaa
Marjusaa